Alles in 1 providers en de digitale televisie

Wanneer je bij een alles in 1 provider digitale televisie afneemt zul je vaststellen dat er veel minder storingen zijn, en je over veel meer keuzemogelijkheden beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld een film huren of een gemist programma heel eenvoudig terugkijken. Ook zijn er veel meer zenders beschikbaar waaronder een aantal in HD. Hoeveel zenders je nu uiteindelijk kunt ontvangen ligt aan de aanbieder en het pakket dat je afsluit.

Minder storingen en beter beeld

Wanner je digitale televisie met de verouderde analoge televisie vergelijkt zul je vaststellen dat er een flink aantal voordelen bestaan, die trouwens door de groei van het digitale tijdperk steeds maar groter worden. In principe kun je zeggen dat de analoge televisie gewoon stil staat.
De beeldkwaliteit van digitale televisie is stukken beter en er zijn veel minder storingen hetgeen het voor de kijker veel plezieriger maakt. Sommige zenders worden namelijk in HD, dat wil zeggen high definition television uitgestraald waardoor je echt hele kleine details op TV kunt waarnemen. Met full HD televisietoestellen is het beeld dermate scherp dat je echt elk detail kunt zien. Wanneer je full HD gaat vergelijken met de standaardresolutie zul je vaststellen dat het verschil enorm en goed te zien is.

Aantal zenders

Digitale televisie biedt je veel meer zenders. De keuze is enorm omdat digitale televisie veel minder bandbreedte nodig heeft. Wanneer je voor een basispakket gaat heb je meestal al de keuze uit ruim 60 televisiezenders. Je kunt zo een pakket meestal nog uitbreiden waardoor het aantal zenders nog meer wordt. Denk hierbij aan programma’s voor kinderen, zenders over de natuur en niet te vergeten de buitenlandse zenders omdat steeds meer en meer migranten in Nederland komen wonen, die toch graag van de televisie uit hun geboorteland willen genieten. Dit kunnen ze dan extra abonneren bij de zogenaamde pay per view oftewel betaalzenders. Niet alleen buitenlandse zenders maar ook sport en extra film zenders kun je en abonnement op nemen. Bijna iedere aanbieder beschikt over extra betaalzenders zoals bijvoorbeeld HBO, Film 1, de Eredivisie op Fox Sports of het voor abonnees goedkope en uitstekende Ziggo Sport Totaal

Meer aanbieders

Vroeger was het zo dat je analoge televisie enkel en alleen via een kabelaar in de regio kon ontvangen. Met de opkomst van het digitale tijdperk is hier een einde aan gekomen, consumenten hebben veel meer keuze uit providers. Digitale televisie kun je niet alleen via de kabel ontvangen, maar ook via een schotel (Satelliet), de ether, ADSL en natuurlijk via razendsnelle glasvezel. Wanneer je dus nog steeds naar analoge tv kijkt is het aanbevolen zo snel mogelijk over te stappen naar digitale tv in combinatie met internet en telefonie.

Apparatuur

Digitale televisie kun je niet zomaar ontvangen, je hebt er wel speciale ontvangers of een tuner in je tv voor nodig. Veel moderne televisietoestellen zijn sinds eind 2008 hiervan voorzien. Wanneer je besluit een abonnement te nemen, kun je bij de meeste aanbieders de benodigde apparatuur in bruikleen krijgen. Natuurlijk ben je dan gebonden aan de mogelijkheden die deze apparatuur je biedt. Wil je meer kun je zonder problemen zelf een digitale ontvanger kopen die over meer opties beschikt. Je kunt dus dat doen wat jezelf wilt en dat is weer een heel duidelijk voordeel van digitale televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *